крем против бръчки и свободни радикали

Крем против бръчки и свободни радикали: какво, как и защо?

Едва ли има човек, който да не е чул нещо за свободните радикали и за тяхната сериозна роля в стареенето на организма, както и да не е използва поне веднъж в живота си крем против бръчки.

Те представляват неустойчиви молекули на кислорода със свободни електрони. Свободните радикали се стремят да присъединят към себе си електрони от други клетки, като разкъсват връзките между тях и ги повреждат, нарушавайки ДНК-структурата им.

Ненаситените мазнини в растителното олио, с които готвим, са много чувствителни към високата температура, кислорода и светлината. При затопляне структурата на молекулите се разрушава и те се превръщат в свободни радикали, които от своя страна увреждат клетките.

Цигарен дим

Цигареният дим, замърсеният въздух, прекомерното излагане на слънце и естественото делене на клетките са сред другите причинители на свободни радикали.

структура на кожата

След като се нароят в организма ни, те атакуват колагена (кожния белтък) в нашата кожа, който поддържа кожата ни красива и млада. В резултат на въздействието им той се втвърдява, губи еластичността си, прави кожата сбръчкана и повяхнала.

Антиоксиданти

В битката срещу свободните радикали се включват антиоксидантите, които набавят липсващия им електрон и неутрализират тяхното вредно влияние, като препятстват преждевременното стареене.  Нашият организъм сам произвежда антиоксиданти или си ги набавя чрез храната.

Благодарение на науката в днешно време всяка една жена може да намери много качествен за нея крем против бръчки.

Витамини

От познатите ни витамини мощно антиоксидантно действие оказват витамините С и Е. Той подпомага регенеративните процеси в кожните клетки. Ягодите, къпините, малините, боровинките, кафето, орехите и др. са храни, богати на антиоксиданти.

Приемането на тези храни и използването крем против бръчки със съдържание на антиоксиданти ще забави процесите на стареене на вашия организъм като цяло и в частност на вашата кожа.

В днешно време на пазара се предлагат какви ли не кремове и процеди против стареене. Моят съвет е винаги да използвате продукти със съставки от естествен произход и винаги се информирайте повече преди да правите каквото и да било на лицето си.

Вижте още полезни съвети в нашата блог категория за естествена красота.

Авторски публикации 2

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре