БИО КОЗМЕТИКА

С КАКВО И КАК ЗАПЛАЩАМЕ ЦЕНАТА НА КРАСОТАТА

Вредните агенти от околната среда нанасят най-големи щети на нашата кожа, тъй като тя е най-големият човешки орган. Тя е най-често бива третирана с козметика със синтетично съдържание, а не малко от тях са химикали, вредни за кожата ни. Но, това предлага пазарът за широка употреба.

Има вариант за намаляване на вредното въздействие на синтетичната козметика и той е тя да  се замени с био козметика.

БИО КОЗМЕТИКА

Тъй като заместването на синтетични вещества с естествени е твърде скъпо, енергоемко и времеемко, за значителната част от производители на козметика това е икономически нерентабилно. За разлика от лабораторния синтез, процесът по събирането на билки и извличането на необходимите вещества изисква повече време и ресурси.

По тази причина био козметиката е не просто по-скъпа от другата, в пъти по-скъпа. Печелившата формула за масовото производство минимални разходи – високи печалби, рефлектира в качеството на предлаганите продукти и вредите, които нанася синтетичната козметика върху нашата кожа.

Въпросът е струва ли си, в името на красотата, да заплащаме със здраве и пари?

История на козметика

Когато използваме козметика, ние изглеждаме и ухаем по-добре, но опасността от химичните агенти в нея освен дерматит, могат да ни навлекат и далече по-сериозни проблеми.

От една страна химикалите в козметичните продукти са най-разнообразни и като влизат в разнообразни съчетания действат различно на човешката кожа. Чувствителността на всеки отделен тип кожа и реакцията й към тях е непредвидима и строго индивидуална.

Вече има научни доказателства на тезата, че химичните вещества, влагани в козметичните продукти могат да окажат пряко влияние върху хормоналния баланс в нашия организъм.

жена и био козметика

Вредните хранителни навици в комбинация със замърсената околна среда и ежедневния стрес, са достатъчни за провокиране на ракови образувания, но в допълнение с вредната химия в ежедневните продукти, които жените използват – разболяването става още по-лесно.

Заболяване

Особено популярен в този ред на мисли е ракът на гърдата. Освен медицинските мерки по профилактика и лечение на тази жестока болест, нашата грижа по нейната превенция би трябвало да се насочи и към избора на козметиката, която употребяваме.

Нашият съвет е да използвате био и натурална козметика която да Ви помага, а не да Ви вреди.

Прочете още полезни съвети в за здраве и красота.

Авторски публикации 2

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре